ГоловнаРеєстраціяВхід

Меню сайту

Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Друзі сайту
Хор на YouTube
Молитва - могутній засіб спасіння!
Проща-дорога до Бога

Інформація
П`ятниця, 19.04.2024, 14:45

Слава Ісусу Христу Гість | RSS

Хор можна підтримати перерахувавши кошти на
WebMoney

Z138714609649 USD

E404200850808 EUR

U968576118757 Грн




Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



free counters




Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Головна » 2012 » Червень » 21 » Проща у Заглинну (с.Монастирок, Львівської області, урочище Заглинни)
15:48
Проща у Заглинну (с.Монастирок, Львівської області, урочище Заглинни)


23 червня 2012 року хор планує взяти участь у прощі до Заглинни (с.Монастирок, Львівської області, урочище Заглинни).
В планах хору відспівати Божественну Літургію та відвідати Святе цілюще джерело "Маруся".

Історична довідка:
За свідченнями архівних документів, у 15 — 16 століттях тут був монастир отців Василіан. Ченці тут переховувалися від нападів татар.

За переказом, під час одного з нападів, татари зруйнували монастир, і вижити вдалося лише одному монаху. Він поселився окремо в урочищі Заглини, що неподалік від села Монастирок. Через самотній спосіб життя його прозвали «самцем». Згодом сюди почали тікати люди з навколишніх сіл перед нападами ворогів. Тут вони спільно молилися і просили Господа вберегти їх від небезпеки.

Легенда оповідає, що десь у 17 столітті біля села гралися пастушки. Серед них була дівчинка Маруся, якій одного разу під час молитви з`явилася Діва Марія. Маруся розповіла односельчанам і священику про те, що бачила Пречисту Діву і повела їх на місце появи. Але не всі повірили. Були і такі, що сміялися з неї та глузували. Дитина плакала. Але раптом підвела очі вгору і знову побачила свою небесну гостю. Маруся сказали: "Вона тут, я її бачу". За проханням Богоматері дівчинка підійшла до гори і рукою розгорнула землю. Сталося чудо: з-під землі почало бити джерело.

Через деякий час біля цього джерела отримала оздоровлення і зцілення незряча донька місцевого пана, яку не могли вилікувати найкращі лікарі світу. Тоді пан подарував громаді села Монастирок землю, на якій знаходилось джерело. Люди відмежували подаровану землю викопаним ровом, який зберігся до наших днів. з того часу місцеві жителі назвали джерело "Маруся".

У 1871 році селяни власними пожертвами збудували каплицю Положення Пояса Пресвятої Богородиці. Того ж року єпископ Перемиський І. Ступницький надав джерелу у Заглиній статус відпустового місця і 13 вересня тут щорічно святкують празник Положення пояса Пречистої Діви Марії. Окрiм великих святкувань 13 вересня, у Заглинi вiдбуваються прощi впродовж року — наприклад, у травнi. А паломники можуть прибути сюди i в будь-який інший час.

Заглина скоро прийматиме численних паломникiв: тут планується спорудження монастиря. А поки що на мiсцi явлення встановлено статую Дiви, яка пильним i спокiйним поглядом вдивляється в очi кожного прибулого, наче заспокоюючи i закликаючи до покаяння.

У руках Матерi Божої — пояс. Саме свято Положення пояса Святої Дiви Марiї — мiсцевий храмовий празник. Iсторiя його сягає ще Х столiття. Тодi дружина iмператора Льва Фiлософа важко нездужала. З вiщого сну дiзналася, що коли обв’яжеться поясом Пречистої — зцiлиться. Попри бiльш нiж поважний вiк (10 столiть), пояс був неушкодженим. I справдi, як тiльки iмператриця пов’язала його — одужала. Це сталося 13 вересня. Вiдтодi Церква встановила свято Положення пояса Марiї.

У 2006 роцi бiля пiднiжжя статуї вмонтовано капсулу з голгофською землею, привезеною прочанином iз Єрусалима. На мiсцi джерела споруджено капличку та басейн-купiль, посерединi якого - Хрест. Його треба тричi обiйти у святiй джерельнiй водi з вiрою в серцi. Деякi прочани, шукаючи зцiлення вiд найважчих недуг, зустрiчають у Заглинi 12 свiтанкiв.

Очищується в Заглинi не лише тiло, а й душа, і з благословення Пречистої може статися велике диво. Таке вже траплялося не раз! Наприклад, у 1968 роцi на ноги пiднявся iнвалiд дитинства і зміг пересувається без сторонньої допомоги. У 90-х вiд лейкемiї видужала дiвчинка. Дружина священика у 1998-му позбулась хвороби печінки. 2005 року мешканка села Яцкiв отримала зцiлення пальцiв, якi вже збиралась ампутувати. Усi цi та iншi випадки — дива Пречистої. Вони продовжують вiдбуватися.

Джерело:  http://hg0fab3a94u0kbu9.a-starosta.narod2.ru/lvvska_obl/svyate_tslyusche_dzherelo_marusya/




Переглядів: 2042 | Додав: Novileya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Наша кнопка





Copyright MyCorp © 2024 Дизайн Андрій ЧернишЗробити безкоштовний сайт з uCoz